Agresivita v našej DNA...

01.04.2016 12:41


Sú emócie zapísané v našich génoch/DNA ? Je to dané alebo má na to vplyv prostredie, v ktorom žijeme ?

Aj na tieto otázky hľadali odpovede vedci a experti z celého sveta.

Tímu z americkej univerzity, ktorého súčasťou je aj jeden Slovák, sa podarilo nájsť odpovede. Počas trojročného experimentu študovali DNA skupiny ľudí. V niekoľkých mužských vzorkách našli šokujúce odhalenie. Nachádza sa tam totiž časť DNA odlišná od všetkých ostatných.  Je zodpovedná za agresivitu. Po bližšom preskúmaní zistili, že ľudia, ktorí majú túto časť sú agresívnejší, silnejší a vzdorovitejší.

Po prieskume tiež zistili, že veľká časť ľudí, ktorí majú záznam - niečo spáchali, alebo sú vo väzení, majú tiež túto časť DNA.

,,Nevieme naisto, prečo sa vyskytuje iba u mužov, ale u žien sme nič podobné nenašli. Je možné, že je to pozostatok z praveku, kedy podobné vlastnosti boli potrebné k prežitiu." odpovedá slovenský vedec z amerického týmu AGA.

Po uverejnení správy vo svete, sa začalo špekulovať nad opatreniami. ,,Vďaka tomuto objavu sa bude dať naisto identifikovať nebezpečenstvo či potenciálne  problémoví  ľudia. Určite stojí za zváženie túto skupinu nejako označiť, aby sme ochránili ostatných." Hodnotí jeden z významných politikov. V niektorých krajinách dokonca zvažujú ich vyhľadanie či úplne zničenie.

Bližšie vás informujeme, keď budeme vedieť viac, v ďalších správach.
.
.
.

Prvý apríl, priatelia, usmejte sa...:-) Krásny zvyšok dňa vám želá redakcia Mihalnice. 

článok: Paulína Maškovičová ll.A