Aspoň sme sa neučili :D, (Rebeka Valábková, kvarta)

14.12.2011 14:56

Aj vy si myslíte, že si žiaci zaslúžia viac voľna? Veď v škole sa každý deň opakuje to isté – musíme ticho sedieť a počúvať. Už nás to nebaví. Dobre, viac voľna nám asi už nedajú. Keby sme sa aspoň raz za čas v škole neučili, ale robili aj niečo iné. Zaslúžime si zmenu!

Preto nikdy nie je na škodu také branné alebo účelové cvičenie, čo je vlastne prechádzka do campingu. Alebo výchovný koncert, na ktorom sa môžeme dokonca aj dobre zabaviť. A väčšinou sa takéto akcie končia ešte pred obedom, takže máme skoro celý deň voľný.

 Naša škola organizuje aj športový deň (pozri fotku). Je to deň, pre tých ktorým nestačí ako pohyb prechádzka do campingu, alebo pre tých, čo radi súťažia.

Telocvikári na tento deň pripravia rôzne disciplíny a potom sa z každej triedy vyberú žiaci-športovci, ktorí budú proti sebe súťažiť.

Aj tento rok sme mali takýto deň. Učitelia nám prichystali 4 disciplíny:

- hádzanie basketbalkou do koša – ktorá trieda za 5 minút nahádže najviac košov

- skákanie cez švihadlo – pani profesorky poctivo rátali počet preskokov...teda ak stíhali, pretože niektorým to švihadlo v ruke ani nebolo vidieť, tak rýchlo skákali

- potom štafetové hry - žiaci vydali zo seba to najlepšie, pri behu sme ich ledva stihli zazrieť

- a nakoniec kopanie do prázdnej brány! Ale najlepšie aj tak bolo, že baby, čo ledva vedia čo je to futbal v pohodičke trafili čistý gól. A že najväčší futbalisti NETRAFILI?!! :D Keď sme sa ich na to opýtali, od hanby nechceli ani odpovedať.

Pani profesorka Faktorová zhodnotila výkony súťažiacich takto: „Niektorí ma veľmi prekvapili, ale niektorí nedajú všetko, čo je v nich.“

Myslím, že to bol celkom fajn deň, niektorým sa možno nepáčil. Ja to beriem tak, že aspoň sme sa neučili! :D

Rebeka Valábková, kvarta