Bibliotéka- sviatok všetkých knihomoľov (Simi Dudonová II.B)

21.11.2016 14:44

Kde a kedy?

Rovnako ako každý rok, ani v roku 2016 sa na nás, milovníkov kníh, nezabudlo. Novembrové dni sa tak stali aj symbolom najväčšieho knižného veľtrhu na Slovensku. Bibliotéka sa konala v dňoch 10.-13. 11., a tak boli celý víkend dvere Incheby Expo Arény v Bratislave otvorené pre každého nadšeného knihomoľa. 

O čo vlastne ide?

Ako som už spomínala, Bibliotéka je teda udalosť, pri ktorej môžete „oplieskať prachy“ na knihy alebo sa stretnúť so svojím obľúbeným spisovateľom. Svoje miesto tu majú aj takmer všetky slovenské vydavateľstvá, ktoré ponúkajú svoje najlepšie knižné bestsellery a nechýbajú ani výhodné zľavy a akcie (ktoré potešia nejedného čitateľa, všakže? J ). A samozrejme je to miesto, kde sa celá „knihomoľská família“ stretáva pokope. 

Koho môžeš stretnúť?

Každoročne sa to tu hemží slávnymi autormi, ale jedným z najväčších hviezd 24. ročníka Bibliotéky bol Samuel Bjork, nórsky autor, ktorého poznajú najmä milovníci severskej krimi. Slovenskí autori za ním ale nezaostávali a svoje knižné novinky prišli ukázať napríklad Ľubomír Feldek, Anton Hykisch, Peter Tóth, Jozef Banáš, Juraj Červenák, Jozef Karika, Gustáv Murín, Andrej Bán, Igor Válek, Katarína Kerekesová a veľa ďalších. Mnohí tak z Bibliotéky odchádzali nielen s novou knihou, ale aj s milým venovaním a podpisom od samotného autora.

Prečo ísť na Bibliotéku?

Niekoľko desiatok tisíc ľudí sa rozhodlo prísť a je to veľkým dôkazom, že čítanie stále nevyšlo z módy. No napriek tomu by nás mohlo byť ešte viac a preto verím, že som vás týmto článkom aspoň trošku navnadila a budúci rok si to tam prídete „omrknúť“ aj vy. Veď možno práve na Bibliotéke objavíte svoju „srdcovú knihu“ a vďaka nej zistíte, aké je čítanie úžasné. 

 

Článok a foto: Simi Dudonová