BYE, BYE, gympel... (P. Maškovičová)

07.05.2015 21:43

Rozlúčka s maturantami. Pre niektorých profesorov trápenie, pre študentov možnosť ako spestriť bežný školský deň.

Celé sa to začalo v kulturáku, kde sa nám predviedli všetci žiaci 4A, 4B a oktáva. Hneď na začiatku porovnávali gymnázium s väzením. Veď hej, 4-8 rokov - prevýchova, pokusy o útek... Rovnaký trest a pritom nič nespravili. Teda aspoň dúfam. :) Po nich nasledovalo povzbudenie od pani riaditeľky.

Sériu príhovorov ukončili tretiaci, ktorých to ešte len čaká. Potom nám štvrtáci pustili videá, na ktorých sme sa všetci pobavili. Vtipné fotky a zábavné videá im isto pripomenuli, koľko srandy si tu užili. Z toho, čo som počula, sa chalanom najviac páčilo video 4A. Keď dohrala posledná pesnička z videa oktávanov, mali sme sa všetci vrátiť do tried a normálne pokračovať vo vyučovaní. Mali. :)

Zem sa nám pod nohami otriasala. Vonku akoby sa všetci čerti ženili. Ich príchod bolo počuť už z ďaleka. Tváre napäté od očakávania som videla všade navôkol.

Aj takto by sa dalo opísať to, ako chodili maturanti po našich triedach. Všetci, čo boli v škole, ich museli počuť. A určite aj tí, čo v škole neboli. Z ich bojového pokriku sme si mohli domyslieť, ktorá z tried sa k nám blíži. My sme mali tú smolu, že 4A prišla cez prestávku, ale békov a oktávanov sme si užili počas matiky. Samozrejme, že to pani profesorke vadilo, ale my sme sa s tým nejako vyrovnali :). 

Možno aj vďaka tomu, že nám hádzali cukríky. Cukríková vojna a kšefty s nimi nebývajú každý deň. Celkovo to hodnotím veľmi pozitívne. Bolo vidno, že do rozlúčky s nami dali všetko, a že sa na to pripravovali. Preto im dávam známku 1+!

foto: Veronika Greinerová, Dominika Ježová