Gymplácky ples (P. Maškovičová)

16.03.2015 21:25

 

Tí čo ste už na nejakom plese boli, viete ako to tam prebieha. Ale ako vyzerá ples zo zákulisia? Je v tom veľký rozdiel, či ani nie? Posúďte sami.

Začiatok bol dosť chaotický, pretože sme sa (s babami, s ktorými som bola dohodnutá) nevedeli nájsť.  Našťastie som sa s nimi stretla a následne aj s p.p. Lašticovou. Tá nám ukázala šatne, alebo skôr vešiaky, na ktoré sme mali vešať kabáty, a vysvetlila nám aj postup. Tí čo prišli skôr  (pred 19:00) museli obchádzať okolo, čo bolo dosť chaotické.  A trochu aj strašidelné, lebo niektorí sa dnu dobývali ako v nejakom horore. 

Po siedmej sa dovnútra nahrnulo veľa  ľudí. Keď sme zvládli prvý nával, zistili sme že jedna stolička nám stačiť nebude a že sme už smädné.  Našťastie netrvalo dlho a priniesli nám vodu, a keď sme sa trochu posťažovali aj stoličky. Ale iba tri. Zaujímavé bolo aj to, že niektorí z hostí mali tzv. VIP vešiaky. Čo znamená, že ich nemali na očíslovaných vešiakoch, ale na  jednej strane spolu s našimi bundami. Našťastie VIP miesta mali len tí, ktorých sme poznali, učitelia, alebo takí, čo častejšie chodili von. Ale tých, čo chodievali na čerstvý vzduch, bolo viac.

Mali sme aj to šťastie, že sme mali na začiatku chvíľku voľna, takže sme si mohli pozrieť aj polonézu, ktorá sa mne osobne veľmi páčila, ako aj úvodný program. Večera bola zábavná. Keďže sme ešte vtedy nemali stoličky na sedenie, museli sme jesť postojačky. Bolo to srandovné, lebo okolo chodili ľudia a všetci sme sa smiali. O zábavu sa nám postaral vrchnák od fľaše. Z dlhej chvíle sme si zmysleli zahrať si s ním futbal. V lodičkách. Boli sme si aj zatancovať a Paťu s Katkou dokonca prišli zavolať chlapci na parket.

Niektorým (ako napr. p.p. Lašticovej) sa podarilo pretancovať črievičky a určite nejedna tanečnica mala bolestivé otlaky. Z toho koľkí si prišli prezuť pohodlnejšie topánky (a s akou úľavou si ich dávali) usudzujem, že ich bolo dosť. O štvrtej ples skončil a mohli - museli sme ísť všetci domov (podľa ohlasov sa niektorým nechcelo). Bola to zaujímavá skúsenosť. Našťastie sa nič nestratilo, všetky topánky, lodičky aj fľaše sa dostali k svojim majiteľom.