Internet (Barbora Koštrnová, I.B)

12.01.2012 14:42

"Istá žena žijúca v Amerike, chcela zistiť, či sa niekto na svete volá ako ona. Do vyhľadávača na Facebooku napísala svoje meno. Našla tam len muža s rovnakým menom. Kelly, ako sa žena volá, mu len zo záujmu napísala a teraz  spolu tvoria manželský pár."

Bez internetu sa v tejto dobe nezaobíde nikto z nás. Už aj malé deti vedia s presnosťou povedať čo je počítač a tie väčšie už s ním vedia pracovať. Mnohokrát lepšie ako ich rodičia.

Internet vznikol približne v roku 1969. Odvtedy máme lepší prístup k informáciám.

"Ani si neviem predstaviť ako to bolo v minulosti. Keď ste na domácu úlohu nemohli používať Google. Bol by som bez neho úplne stratený. "

Okrem známej firmy Google, ktorú vytvorili dvaja páni Larry Page a Sergej Brin , je na internete mnoho ďalších firiem. Tieto firmy zamestnávajú obrovské množstvo ľudí.  Čo je jednou z výhod internetu. Cez internet dokážeme vybaviť mnoho vecí , ktoré sme pred tým museli riešiť osobne. Ale taktiež aj internet býva často zneužívaný.

" Nevýhody internetu? Podľa mňa sa veľa ľudí stáva závislými od internetu."

"Nevýhod je dosť, ale podľa mňa je viacej výhod. Ja napríklad cez internet volávam s kamarátmi. Pretože bývajú ďaleko a internet mi pomáha udržiavať s nimi kontakt."

Mnoho z nás internet využíva práve kvôli sociálnym sieťam. Najznámejšia celosvetová sieť je Facebook, vytvorený Markom Zuckerbergom. Ale známe sú aj iné, napríklad Skype alebo Twitter. Práve na týchto sociálnych sieťach sa ľudia často stávajú závislí. Pridávajú si medzi svojich priateľov ľudí, ktorých ani nepoznajú. Sociálne siete sú veľkým nebezpečenstvom.

No nájde sa aj veľa pozitívnych príbehov súvisiacich s internetom.

Internet sa stal výdobytkom doby, ale vždy musíte byť opatrní. A zapamätajte si, že reálny život je dôležitejší a krajší ako ten počítačový.

Barbora Koštrnová, I.B