Október - mesiac písomiek (Nina Šuláková)

25.10.2012 04:58

 

Október - mesiac písomiek

 

  Písomka. Druhá najčastejšia forma odpovede pri ktorej bifľoši dostávajú jednotky s dvoma  hviezdičkami a tí, ktorí si išli do školy pohovieť si domov prinesú už nejakú tú horšiu   známku.

 Učiteľom sa zdá ako milá sympatická dievčina, ktorá im prišla na pomoc a oslobodila  učiteľov aj žiakov pred skúšaním. Ale nám sa javí trošičku inak. Zo šikovných ručičiek sa stanú nebezpečné hnáty s pazúrmi, ktoré sa nám snažia  z mozgu naprataného informáciami aspoň jednu ukradnúť. Aj malinké biele zúbky sa menia na žraločie čeľuste. Oči tejto potvory sa začnú na vás uprene dívať a vysávajú z vás všetku energiu. A keď už sa blížia posledné minúty pred odovzdaním, z hladnej šakalky písomky sa stane znovu tá milá dievčinka a do ucha vám šepká, aby ste si celú písomku ešte pozreli a my si ztých nervov opravíme aj to dobré na zlé.

Niektorí jedinci sa dokážu s týmto všetkým vysporiadať, vyhrajú túto zvláštnu bitku a v žiackej knižke sa objaví jednotka ako bič. Títo víťazi sa so zdvihnutými hlavami rýchlo poberú domov, ale žiaci, ktorí to trošku dosť pokašlali, sa čo najpomalšie snažia dostať domov a užívať si krásy života, kým ich rodičia nezabijú.

No tak takýto je písomka chameleón. A aby sme nepísali len o nás žiakoch, opýtali sme sa učiteľov na ich presný názor na písomku. Výsledky tejto ankety sa pokúsime uverejniť čo najrýchlejšie a držíme palce pri písomkách. :)