Pretože ráno robí deň (Nina Sobotovičová, III.B)

27.10.2012 15:12

 

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, ako môže začiatok dňa ovplyvniť jeho ďalší priebeh?  Pre naše správne fungovanie je určite dôležitý dostatok odpočinku a pozitívna nálada.

Občas to však nie je také jednoduché. Ležíme v posteli, unaveným okom neustále kontrolujeme hodiny, no vytúžený spánok akosi neprichádza. Niet sa čomu čudovať, ak sa potom na druhý deň budíme podráždení a bez nálady. Nie nadarmo používame slovné spojenie o vstávaní z postele ľavou nohou... dobrá nálada jednoducho nerastie na stromoch, a preto sa aj my o ňu musíme trochu posnažiť.

Namiesto ranného  fňukania a rozčúleného udierania po budíku sa radšej nachvíľu zastavme, utíšme.

Počas dnešnej noci nám nebol dožičený plnohodnotný spánok, no s tým už nič nenarobíme. Predstavme si radšej všetky pekné veci, ktoré sa môžu v tomto dni prihodiť. Fantáziu predsa treba rozvíjať a negatívny postoj ešte nikomu nepomohol, takže to rozhodne stojí za zamyslenie.

Na okolie taktiež pôsobí príjemnejšie, ak okolo seba šírite dobrú náladu a určite uznáte, že je to naozaj príjemný pocit, keď sa vám podarí vykúzliť blízkym úsmev na tvári.

Ako tvrdí jedna známa reklama: „ráno robí deň :-) “ , preto sa snažme vstať z postele vždy tou správnou nohou, a zabezpečiť si tak dobrú náladu, ktorú nám len tak niečo nepokazí.