Revolúcia! (Miška Gálová lll.B)

23.11.2015 21:16

       Revolúcia!

 

Je váš život len obyčajná rutina? Stále deň za dňom to isté. Nudí vás okolitý svet? Tak to chce rozhodne revolúciu!

 

Revolúcia - prevrat. Významná zmena. Na dejepise sme sa toho napočúvali . O tom, ako ujko Watt namontoval parný stroj všade,  kde sa len dalo. Alebo ako Francúzi sekali hlavy na gilotíne ako predavačka salámu na krájači. Národy v Uhorsku  po prijatí marcových zákonov začali vystrkovať rožky, tak dostali Világoš.  Boľševici sa zobrali a nasáčkovali sa do zimného paláca aj s Leninom. Ako sa východný a západný Berlín po niekoľkých rokoch zosobášil. Taktiež  o tom, ako ľudia odprevadili súdruhov za štrngotu kľúčov.

Takže prestaňte fňukať a niečo s tým spravte. Ak vás štvú známky, tak na sebe zamakajte (nechystajte gilotínu na učiteľský zbor). Neviete osloviť niekoho, kto sa vám páči? pokúste sa aspoň tehlou po tehle rozobrať ten múr. Nemusia to byť nejaké radikálne zmeny, niekedy sa stačí len povzniesť nad problém. Vypočuť si novú pesničku, kúpiť si nejaký nový kúsok oblečenia, nastaviť si budík o pár minút skôr, skúsiť niečo nové. Veď ani Watt zo dňa na deň ten parný stroj nezdokonalil.

Malými krokmi si budujete cestu k vlastnej revolúcii. Nezáleží či bude obrovská, alebo zanedbateľná. Veď revolúcia je krok vpred. Ak bude neúspešná, nazbierate nejaké  tie skúsenosti, nezostanete stáť na mieste... tak hor sa spraviť prvý krok k začiatku vlastnej revolúcie!

článok: Miška Gálová lll.B

kresba: Miška Gálová lll.B

foto: Dominika Beličková lll.B