Súrodenec alebo diablov pomocník? (Viki Makovcová III.B)

14.11.2017 21:56

Väčšina z nás má skúsenosť so zvláštnymi bytosťami, čo nám berú ovládače od telky, alebo kradnú jedlo z chladničky. Vedci zatiaľ neodhalili ich hlavné posolstvo, ale povráva sa, že by tu mali byť na to, aby sme neboli osamelí a aby sme sa mali na koho obrátiť. Ďalšia teória je, že sú tu na to, aby sme získali viac skúsenosť so sebaovládaním, alebo prípadným počítaním do 100 kým sa upokojíme. Záhadné osoby v našich životoch sa nazývajú súrodenci a niekedy je to s nimi teda poriadna makačka.

Neviem presne povedať, či je výhodnejšie mať staršieho súrodenca, ale viem potvrdiť, že mať mladšieho je skúška ohňom. Keď je starší, už si vie aspoň sám natrieť chleba (samozrejme existujú výnimky čo potvrdzujú pravidlo) a nemusíte mu vysvetľovať, že po stenách sa proste kresliť nemá. V niektorých ojedinelých prípadoch ich dokonca nevidíte až pol dňa. Čo zamenená, že bojové pole sa mení na váš rajón so  záhadne vyššou rýchlosťou Wi-Fi pripojenia a právomocou určovať čo budete pozerať v telke. Ale ako náhle máte mladšieho súrodenca, zbohom pokoj a dojedenie celej svojej čokolády. Tu začína kurz sebaovládania, ktorý vediete a zároveň aj navštevujete. Preto vám prinášam zopár osvedčených fráz ako zastaviť škodovú činnosť mladšieho spolubývajúceho.

5  typov ako spacifikovať mladšieho súrodenca:

1)      Poviem tvojim kamarátom že sa špáraš v nose.

2)      Keď to urobíš, nedostaneš žiadne sladkosti.

3)      Zavolám tomu ujovi z obchodu nech si príde pre teba.

4)      Tatino sa bude hnevať, keď to uvidí.

5)      Prestaň, lebo to poviem mame!

 

Samozrejme, na každého neposlušníka funguje niečo iné, ale s posledným bodom uspejete v priemere na 90%. A ak máte doma veľkého rebela, ktorý sa hrá na nebojácneho rytiera, ktorý môže čarbať do kníh aj napriek pohrozeniu mamou, tak vám nezostáva nič iné. Buď ho necháte nech si robí čo chce, alebo siahnete po krajnom riešení a privediete samotnú hrozbu- mamu.

Na tých starších samozrejme väčšina z vyššie uvedených typov nezaberie, ale jedno zaužívané zaklínadlo poväčšine v tejto vydieracej taktike uspeje. Ktoré to je?

Toto:   Poviem mame kde si minule naozaj bol/a,  keď si povedal že spíš u kamoša!

Ale aj napriek tomu, že nás niekedy privádzajú do šialenstva, život bez nich si už nedokážeme predstaviť a sme šťastní ( teda aspoň väčšina) že sa priplietli do nášho života.