“Sweet“ Valentín (Miška Gálová)

14.02.2016 18:36

Už sa to blíži, jeden z najkomerčnejších sviatkov roka (ak si odmyslíme Vianoce). Drahý, milovaný, presladený a podstatu strácajúci Valentín. Sviatok, kedy vám milovaná osoba daruje ten najväčší gýč z nehynúcej lásky.         

    foto: Dominika Ježová, lV.B

 

      Sviatok svätého Valentína - deň zamilovaných alebo deň, kedy stúpa predaj srdiečkových predmetov, ružičiek či čokolády, zmrzlinky a papierových vreckoviek. Naozaj nádherný deň pre niekoho, koho srdce horí láskou. No pre (zatiaľ) ľudí druhu homo singlus, tzv. človek nezadaný, to môže byť hotová nočná mora.  Zatiaľ čo jedno dievča v najlepších šatoch čaká na svojho milého, druhé objíma vankúš, požiera kalorické bomby a zúfalo sa díva na presladené filmy... Nie však každý homo singlus je na tom biedne počas štrnásteho februárového dňa. Niekto si ani len nevšimne, že vôbec nejaký Valentín bol a nie každý pár oslavuje tento sviatok. Dakto dokonca tvrdí, že Valentín nie je sviatok v pravom slova zmysle. Je pekné si pripomenúť si aspoň nejakým spôsobom Valentína.

Musí byť veľmi obtiažne vybrať ten správny darček, ktorý povie všetko za vás. Spoľahnúť sa na macíka so srdiečkom, srdiečkovú bonboniéru a kyticu? Pokúsiť sa darovať niečo osobnejšie? Mnoho ľudí, mnoho partnerských kombinácii. Najväčšmi však poteší to, čo žiadny darček nenahradí. Drobné náznaky vašej lásky počas celého roka.

Čo je vlastne zložitejšia veda - zistiť, prečo ste vlastne ešte nenašli svoju polovičku alebo ako očariť niekoho, kto vám je sympatický? Ba dokonca sa niekedy pozastavíte nad otázkou- čo je to vlastne láska?

Ste zamilovaní vtedy, keď konečne rozumiete textom pesničiek? Keď jeho/jej úsmev a oči sú to jediné, na čo sa chcete dívať? Keď ste očarení tým, ako rozpráva až tak, že aj keď vnímate, o čom je reč a príde rad na vašu odpoveď, tak sa len mlčky dívate, pousmejete sa a po niekoľkých minútach niečo odpoviete?

Viete, čo je štrnásteho februára?  Hmmm, žeby nedeľa? Naozaj - deň, ako každý iný v živote nezadaného jedinca. Predsa, Valentín - sviatok zaľúbených…

Veď byť zamilovaný je zvláštny, ale zároveň úžasný pocit, no nie?

Zaľúbenci, oslavujte svoj sviatok a nezadaní nech sa tešia tomu, že existuje taký krásny pocit. Veď nebudete nezadaní navždy!

foto: Miška Gálová, lll.B