Ťaháky (Barbora Koštrnová, I.B)

14.12.2011 14:27

Nestíhaš? Úloh stále pribúda a ty jednoducho nemáš čas sa učiť na všetko. V takejto chvíli mnohým študentom pomáha "ťahák". Určite to každý z vás pozná. Názory na tento typ pomôcky sú rôzne. Mnohí študenti hovoria o tom ako im ťaháky zľahčujú prípravu do školy.

"Ja sa podľa ťahákov učím. A aj keď si ich napíšem, len málokrát ich použijem." spomína opýtaný študent. Presne s takýmto názorom súhlasí aj mnoho rodičov i učiteľov.

"Študenti by sa mali pripravovať aj písomne. Ľahšie si utvrdia dôležité informácie. Avšak, s použitím takejto pomôcky počas písomiek sa nestotožňujem."Pravdepodobne mnoho profesorov súhlasí. Niektorí študenti si dokážu tak dôkladne pripraviť ťahák k danému učivu, že im stačí pár znakov a spomenú si na presné znenie. Iní by však potrebovali na ťaháku kompletne celé učivo. Takýto študenti si bez ťahákov nevedia predstaviť ani jednu písomku. Nestačí im len domáca príprava pomocou nich, často ich využívajú aj v praxi. Dokážu ich dokonale skryť. Na internete, ale aj z rôznych iných zdrojoch sa dá veľmi ľahko nájsť návod na prípravu ťaháku a jeho použitie.  A čo si myslíte o tom čo by mali učitelia spraviť, keď nájdu študentovi ťahák?

"Ja si myslím, že ak učiteľ nájde študentov ťahák mal by mu ho zobrať  a dať mu 5. Aby si študent uvedomil, že nabudúce si ho má lepšie skryť."

Barbora Koštrnová I.B