Ako sme ZVONILI (P. Maškovičová)

23.12.2014 19:42

 

Nácvik: Prebiehal typicky. Všetci pobehovali a robili posledné úpravy – menili nevhodne umiestnené káble alebo riešili, kto bude kde (a s kým) stáť...

„Kde je ten zbojník?“

Vypočuli sme sj aj takéto zaujímavé otázky, ktoré sa ale v tej chvíli zdali každému celkom normálne.

 

Začiatok predstavenia: Hluk v sále, ktorý nastal, kým sa ľudia usádzali, postupne utíchol (akoby niekto stíšil zvuk na rádiu), keď Simonka začala prednášať úvodnú reč. Nasledovala pesnička „Môj Bože“ v prevedení Andrei Süttöovej,( ktorá je podľa mňa budúca superstár).

Moderátori predstavovali literárne postavy, ktoré celú akciu oživili vtipnými poznámkami („Veď len pani Černá je vede verná!“).

A aj keď sa ku koncu začali trochu mýliť, nikomu to neprekážalo, veď sa aspoň odľahčila atmosféra a všetci sme sa pobavili.

Takýmto spôsobom uviedli všetkých účinkujúcich, ktorí ukázali svoje schopnosti a talent. Tí, čo tam boli, si mohli vychutnať hru na hudobných nástrojoch ako klavír či píšťalu, spevácke sólo, ale aj zbor spevákov, ako aj tanečné vystúpenie a zábavné scénky.

Počas prestávky si všetci mohli ísť vychutnať vianočný nealko punč, ktorý nanešťastie skončil v niektorých prípadoch aj na zemi, či na šatách.

Po krátkej pauze predstavenie pokračovalo.

Na záver nasledovala tombola so skvostnými cenami. Obsahovala rôzne kozmetické balíčky, plyšového medvedíka, kuchársku knihu, či obrovské balenie cukru. Hlavná cena, príspevok od starostu, bol darčekový kôš (že vraj aj s fľašou šampanského).

Večer nám navodil príjemnú atmosféru, pri ktorej človek zabudol na problémy, ktoré ho čakali vonku.

 

foto: P.Maškovičová