Vizita na psychiatrii (Michala Gálová, II.B)

07.10.2014 16:18

Bola som poverená z kruhov najvyšších, aby som zistila najnovšie praktiky liečenia lenivosti, nechuti do učenia, neslušného správania a mnohých „závažných“ školských  chorôb. S radosťou vám odhalím praktiky používané na našej „psychiatrii“- na tohtoročných imatrikuláciách prvákov a primanov.

        

 

Oddelenie vyzeralo veľmi sterilne, ale len dočasne, kým sa neobjavili pacienti. Doktori ich svojimi „špinavými“ praktikami  poznačili a na základe krátkeho sľubu sa zaviazali ku terapiám, ktoré museli absolvovať. Poviem vám, stretla sa tu široká  paleta bláznov. Tí menší museli podstúpiť dekontaminačnú sprchu, z ktorej sa veľmi tešili. Ale tých väčších pacientov čakali zaujímavé procedúry. Taká grafická procedúra slúžila na to, aby si pacientka vsugerovala pocit, že túto psychiatriu miluje. Ďalší absolvoval schizofrenické cvičenie - hral kameň-papier-nožnice proti svojmu odrazu v zrkadle. Neprispôsobiví pacienti skončili uzavretí na samotke, neskôr im spoločnosť robili myšičky. Upratovacia čata hospitalizovaných sa starala o udržanie akého takého poriadku. Vypočula som si krásny koncert, ktorý pozostával z chlapčenského dueta (óóó skááájfóóóól) a sóla dievčiny na nádhernú, ale nepochopenú maďarskú pieseň. Ďalej sme objavili skryté nežné dievčenské duše a vášeň pre tango v niektorých chalanoch. Riešili sa aj stomatologické problémy, či už sa jednalo o hnitie ďasien alebo samotného návyku umývania si zubov. Pacienti si navzájom so zaviazanými očami čistili zúbky a hnitie ďasien sa vyriešilo sérom, ktoré bolo zložené z citrodeka, octu a vody.

Ku koncu nastala vzbura hospitalizovaných. Dve nemenované pacientky sa pokúsili ujsť zabalené v potravinovej fólii po naolejovanej dráhe, ďalšia dámska dvojica sa začala biť v liečivom bahne. Príliš drastické procedúry boli však v čas zastavené. Každý pacient obdržal potvrdenie o vyliečení a tak mohli opustiť psychiatriu.

Doktori mali ešte veľa práce z odstraňovaním škôd po hospitalizovaných. Terapie sa osvedčili a odporúčam ich využívať naďalej J.