Zakázať školskú wifinu? (Barbora Koštrnová, IV.B)

14.10.2014 23:26

 

 

"Zase nejde wifi ". Tiež počujete túto vetu v škole každý deň ? Lebo pre mňa to je už bežné skoro ako "poďme už domov" a " som hladný".  A potom tie výsmešné pohľady spolužiakov, ktorí majú internet v mobile a nejaká školská wifina ich nemusí zaujímať. Otázkou však je, či je správne, využívať wifi pripojenie práve v škole?

Veľa z učiteľov by bolo určite zásadne proti. Mobily jednoducho na hodinu nepatria. Rozrušujú žiakov, ktorí potom nevnímajú učivo. Hranie s mobilom na hodine môžu učitelia brať ako urážku, keďže im tým dávame najavo ignoranciu toho, čo sa nám oni tak úpenlivo snažia vysvetliť.

No zamyslime sa nad tým, že využívať internet na hodine a v škole môže byť i prospešné.  Ako napríklad na hodinách anglického alebo nemeckého jazyka. V texte sa nájde nejaké neznáme slovíčko a nech sa snažíte akokoľvek, ani vy, ani učiteľ neviete prísť na ten správny preklad. Vtedy nastúpi na rad mobil a behom sekundy máte po probléme. Alebo na slovenčine učiteľke vyfučí z hlavy meno nejakej vedľajšej postavy. Snaží sa stoj čo stoj spomenúť si, no márne. Vidíte jej snahu, príde vám jej ľúto a tak siahnete po mobile, naťukáte do googlu názov diela a ani neviete ako, a už máte aj tri ďalšie vedľajšie postavy.

Možno je pravda, že internet a mobily veľa zmenili . Žiaci sú viac rozpačití a nepozorní , no netreba vidieť internet v mobiloch len v negatívnom smere, pretože  nová technológia bola vymyslená hlavne nato, aby nám život uľahčovala.